O mică introducere

„Cel mai frumos make-up al unei femei este pasiunea dar cosmeticele sunt mai ușor de cumpărat.”
 Yves Saint Laurent

„Aceasta nu este ziua potrivită”, “nu mă simt în formă”, “azi mă simt urâtă”.
Se întâmplă să ne gândim la aceste lucruri și nu trebuie să recurgem la oglindă pentru că o simțim doar în interiorul nostru. Dacă nu vrem să ținem seama de bunul nostru simț, există mereu o prietenă care să ne reamintească. Este ceva în neregulă? Poate că am remarcat prea târziu, asta înseamnă că suntem irecuperabili?
Nu este cazul să lăsăm spațiu pesimismului pentru că sunt lucruri ce au cu siguranță un remediu.
Nu întotdeauna fizicul nostru (dar și mintea sau spiritul) ne permite să fim în formă. Elementele care complică ziua, care ne „trag în jos”, nu este potrivit să le enumerăm deoarece fiecare femeie le întâmpină în fiecare zi.

Să ne menținem frumoase azi este așa dificil? Aș spune „absolut nu”, poate problema este că nu știm să recunoaștem secretele mici și mari care ne permit să revenim în formă: îngrijirea pielii, machiajul, îngrijirea părului, igiena personală, programele de regenerare, exerciții pentru relaxare, nutriție, sport … totul este o succesiune de voci cu care trebuie să ne obișnuim, pentru că și frumusețea trebuie creată. Dacă este adevărat că ceea ce este plăcut este frumos, este la fel de adevărat că suntem frumoase în felul nostru, fiecare dintre noi cu propriile caracteristici.

Acest lucru este dovedit de faptul că știința frumuseții este la fel de veche precum Terra, din ziua umanității filosofii au transmis cunoștințele lor, artiștii au vorbit cu vivacitatea sensibilității lor, sociologii au explicat motivațiile profunde; pe scurt, avem bibliotecile care se prăbușesc. Un semn că mai avem încă de discutat, din moment ce nimeni nu a reușit să ne garanteze frumusețea: avem impresia că fuge în același timp cu trecerea zilei, cu oboseala, cu neliniștea, cu disconfortul. Simțim că frumusețea urmărește povestea vieții, de la punctul culminant la declin.

Reclame

Bineînțeles că trebuie să începem imediat, să nu ne refugiem în nepăsare, să căutăm informațiile exacte, să practicăm un fel de prevenire. Faptul că știm cum trebuie aplicată o cremă pe față, cum să facem un masaj, cum să evaluăm caracteristicile produselor, cum să dormim, cum să mâncăm, toate aceste lucruri nu fac parte din prevenire?

Acesta este mesajul secțiunii “FRUMOASA AZI”, dedicata femeii în special. Nu vreau să vă propun strada miracolelor, pentru că este imposibil. Dar are un rol mult mai important: să vă însoțească cu o serie de sugestii și concepte pe care trebuie să le cunoaștem.

Aceasta secțiune a luat naștere din dorința de a învăța cum să trăiești în fiecare zi, cum să iți schimbi obiceiurile mai ales atunci când nu te simți bine în corpul tău, când vrei să progresezi din toate punctele de vedere: asa că am decis să mă documentez mai întâi (din cărți, documentare, diferite site-uri) și apoi să împărtășesc ceea ce am învățat și ceea ce învăț zi de zi.

Pentru că a fi frumos nu înseamnă a fi vanitos: înseamnă a avea încredere în tine, a te respecta și a respecta pe ceilalți, a da valoare propriei persoane. Trebuie să „redescoperim” frumusețea în cele mai mici lucruri sau cele mai importante momente.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: